Profiel

Bedrijfsprofiel AC Nederland

AC Nederland bv (ACN) beweegt zich op twee terreinen t.w. gevelreiniging en diensten voor infrawerken.

Gevelreiniging
ACN is gespecialiseerd in het reinigen van gevels en daken. Hiervoor hebben wij in de afgelopen 20 jaar onze werkwijzen en technieken geperfectioneerd. Afhankelijk van de ondergrond passen wij de juiste reinigingstechniek toe; dit kan zijn handmatig, met warm of koud water onder gepaste druk of torbostralen.
Deze 3 manieren verwijderen dus de oppervlakkige vervuiling. Aangezien er ook veel vervuiling in de poreuze ondergronden zit, moet deze ook verwijderd worden. AC heeft een speciaal middel ontwikkeld om ook deze organische vervuiling in de ondergrond te neutraliseren. Dieptereiniging. Deze extra stap is een standaardprocedure voor ons en daarmee zijn wij redelijk uniek in de markt.
Verder zorgt deze tussenhandeling voor een veel langer goed resultaat!

Wanneer de gevel/dak helemaal schoon is, beginnen wij met het hydrofoberen. Dit is het waterafstotend/-afwijzend maken van de gevel. Dit zorgt er voor dat grote watermoleculen, en dus ook vervuiling, niet meer in de oppervlakte kunnen trekken. Het is echter wel dampdoorlatend, waardoor de kleinere water-dampmoleculen wel naar buiten kunnen gaan.

Onze opdrachtgevers bestaan uit particulieren, gemeenten, VvE’s en bedrijven.

Infradiensten
Hieronder verstaan wij het reinigen en beschermen van grote betonwerken zoals bruggen, viaducten en geluidsschermen. Het reinigen is veelal het verwijderen van graffiti en groene aanslag. De bescherming is een antigraffiti coating en het hydrofoberen van brugdekken, tunnels etc.

Bijzonder trots zijn wij op de volgende projecten: alle geluidsschermen van de HSL-lijn en op de A2 van Den Bosch tot Amsterdam en het project A-Lanes A15 (Botlek). Uiteraard hebben nog veel meer toonaangevende projecten behandeld.


Wij werken veelal als onderaannemer voor de landelijk bekende bouwbedrijven, Rijkswaterstaat en ProRail. Voor gemeenten werken wij deels ook direct.

Rob Feenstra
Rob Feenstra Eigenaar AC Nederland
Wij zetten graag dat stapje extra.